torstai 15. syyskuuta 2016

Pelican Rouge & The Blue Economy

Luonnonmukainen maanparannusaine Pelican Rougen kahvista?

Pelican Rouge Coffee Roasters ja Klompe Land Management Hoekse Waardista (lähellä Dordrechtiä) ovat yhteistyössä kehitelleet luonnonmukaisen tavan parantaa viljelysmaita. Viime vuosikymmenien aikana maatalous on ollut lähinnä tuotannon parantamista sekä tehokkuuden lisäämistä. Tämä tekee maaperästä epätasapainoisen ja siksi tarvitaan yhä enemmän keinotekoisia aineksia maaperän ylläpitämiseksi käyttötarkoitukseen sopivana. Maaperän luonnonmukainen aines nousee tässä tapauksessa keskeiseen rooliin.  Inspiroituneena Gunter Pauli ”Blue Economysta” ja Klompe Land Management alkoivat etsiä luonnonmukaisia vaihtoehtoja ja keksivät kahvin kierrätysjätteen. Näin yhteistyö Pelican Rougen kanssa oli syntynyt.

Kahvinpaahtoprosessissa syntyy jätettä, kuten esimerkiksi vaaleita akanoita, jotka puristetaan pieniksi pelleteiksi. Erityisesti nämä kahvipelletit ovat osoittautuneet hyväksi mahdollisuudeksi maanparannukseen. 100%:sti luonnonmukainen ratkaisu, ja paljon tehokkaampi kuin esimerkiksi kompostoitu lanta.



The Blue Economy

Gunter Pauli ja Thomas Rau ovat “The Blue Economy” kierrätystalouden perustajat. The Blue Economy pyrkii liiketoimintamallillaan viemään yhteisön niukkuudesta runsauteen niillä varoilla, joita paikallisesti on käytettävissä. Tavoitteena on puuttua asioihin, jotka aiheuttavat ympäristö- tai siihen liittyviä ongelmia pidemmän ja kestävän näkökannan avulla. Hyvä esimerkki tästä on mm. käytettyjen kahvilaitteiden uudelleenkunnostus käyttöön sopiviksi, jota tehdään jo kaikissa Pelican Rouge maissa.

Näillä toimilla Blue Economy yhteistyö alkoi Klompe Landin ja Pelican Rougen välillä, jossa pilottivaiheessa käytetään kahvijätettä maanparannukseen sekä lannoittamiseen.  Seuraa projektin kulkua Facebookissa (hollanninkielinen) moretocoffee”.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti